Τα χρώματα κιμωλίας – chalk paint – είναι μια κατηγορία ακρυλικών χρωμάτων που πήραν το όνομα τους από τη σκόνη κιμωλίας που περιέχουν. Προσδίδουν μια ματ και βελούδινη υφή στην επιφάνεια που θα εφαρμοστούν όπως, επίσης, και μια αίσθηση παλαίωσης. Το πιο σημαντικό πλεονέκτημα είναι πως τα χρώματα κιμωλίας δεν χρειάζονται καμία προετοιμασία της επιφάνειας, ούτε αστάρωμα ούτε τρίψιμο.

– Εφαρμόζουμε με πινέλο σε καθαρή επιφάνεια κάνοντας κινήσεις προς την ίδια κατεύθυνση και όχι πέρα δώθε γιατί το χρώμα κιμωλίας στεγνώνει γρήγορα. Δεν αραιώνουμε το χρώμα με νερό, αλλά μπορούμε να βουτάμε το πινέλο σε νερό κατά διαστήματα και να στραγγίζουμε καλά για να ρέει η μπογιά. Αφήνουμε να στεγνώσει. Τα χρώματα κιμωλίας στεγνώνουν γρηγορότερα από τα απλά ακρυλικά χρώματα.

– Περνάμε τη διάφανη πάστα κεριού με πανί ή πινέλο σε όλη την επιφάνεια και σκουπίζουμε την επιφάνεια με ένα καθαρό πανί ώστε να αφαιρέσουμε την περιττή ποσότητα κεριού.

– Περνάμε το δεύτερο χρώμα, διαλέγοντας μια απόχρωση που να κάνει αντίθεση και το αφήνουμε να στεγνώσει καλά. Κατόπιν, ξύνουμε ελαφρά με ψιλό γυαλόχαρτο.

– Προστατεύουμε την επιφάνεια είτε με βερνίκι νερού ή με διάφανο κερί

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.