Εσταυρωμένος με εφέ ξύλου & εφέ σκουριάς

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το συγκεκριμένο Live στη σελίδα μας στο Fb στον παρακάτω σύνδεσμο :

https://fb.watch/jFwT6I2mr4/

Διαδικασία:

1. Κολλάμε το Ριζόχαρτο μας με την Κόλλα Decoupage Napkin Glue επάνω στον καμβά μας. Στεγνώνουμε και βάζουμε Βερνίκι νερού Ματ.

2. Απλώνουμε με την Σπάτουλα μία λεπτή στρώση με την Κλασσική Relief πάστα γύρω από το μοτίβο μας και κάνουμε λεπτές γραμμές σε όλη την επιφάνεια με την σπάτουλα. Στεγνώνουμε την πάστα μας. Συνεχίζουμε βάφοντας με το Ακρυλικό χρώμα Oxcide Yellow. Έπειτα με την τεχνική Dry Brush βάφουμε με το Υβριδικό χρώμα Cardboard ώστε να τονίσουμε τις ανάγλυφες γραμμές στην επιφάνεια μας (χρησιμοποιούμε πινέλο με χοίρινη τρίχα).
Με ένα Γουρουνοπίνελο απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια στην οποία βάλαμε την Κλασσική Relief πάστα την Υγρή Πατίνα μας (ή αλλιώς λαδοπατίνα) & σκουπιζούμε ελαφρά με μωρομάντηλο.

3. Ανοίγουμε σε φύλλο τον Ελαφρύ Πηλό Do & Dry. Βάζουμε από πάνω το Ριζόχαρτο μας χρησιμοποιώντας το σαν πατρόν & σχεδιάζουμε τον Σταυρό. Κόβουμε τον πηλό με ένα μαχαιράκι. Δημιουργούμε & εδώ λεπτές ασύμμετρες γραμμές ώστε να φαίνεται σαν ξύλινος (ψεύτικο εφέ ξύλου). Βάφουμε τα δυο κομμάτια του Σταυρού με το Υβριδικό Laggon Blue & παλαιώνουμε με Υγρό κερί Πράσινο. Σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας ώστε να πάρουμε το περίσσιο κερί.
Κολλάμε με Tacky glue ή Heavy body gel τα 2 κομμάτια του πηλού επάνω στον καμβά ακριβώς στο σημείο του Σταυρού.

4. Με λεπτό πινελάκι βάφουμε με την Υγρή Πατίνα διάφορα σημεία που χαράξαμε τόσο στην πάστα όσο & στον Σταυρό ώστε να τονίσουμε ακόμη περισσότερο τα νερά που σχεδιάσαμε.

5. Σχεδιάζουμε με το Dimensional mosaic gel το Ακάνθινο στεφάνι του Κυρίου μας ώστε να το κάνουμε να φαίνεται τρισδιάστατο.
Προσοχή! Το υλικό αυτό στην αρχή είναι γαλακτώδες, όταν όμως στεγνώσει γίνεται διάφανο.

6. Για το Εφέ Σκουριάς επάνω στα καρφιά ακολουθούμε την εξής διαδικασία.
Ξεκινάμε βάφοντας τα καρφιά με το σκούρο καφέ χρώμα της συσκευασίας Patina Set – Rust Effect και αμέσως όσο είναι υγρό το χρώμα ρίχνουμε από το μπουκαλάκι με την σκόνη (Powder) αρκετή ποσότητα ώστε να δημιουργηθεί όγκος. Στεγνώνουμε και συνεχίζουμε το βάψιμο εναλλάξ με τα υπόλοιπα χρώματα όμως τώρα το κάθε χρώμα θα μπει σε σημεία σημεία & όχι σε όλη την επιφάνεια. Απλώνουμε επίσης και λίγη Πατίνα Κεριού Fire Gold για να τονίσουμε ακόμη περισσότερο το εφέ της σκουριάς.
Κολλάμε τα καρφιά μας επάνω στον πηλό με την Tacky glue.

7. Ως τελευταίο φινίρισμα, τονίζουμε κάποια σημεία του έργου μας με την Υγρή Πατίνα (κυρίως περιμετρικά του καμβά, στο Ακάνθινο Στεφάνι, γύρω από τον Σταυρο άλλα και στα σημεία που
μπήκαν τα καρφιά).

.

8. Περνάμε όλη την επιφάνεια μας με Βερνίκι σε Σπρεύ (ΔΕΝ είναι παρόλα αυτά απαραίτητο).

Τα υλικά που χρησιμοποίησα είναι τα εξής:

Ριζόχαρτο
Κόλλα Decoupage Napkin Glue
Βερνίκι νερού Ματ
Ελαφρύ Πηλό Do & Dry
Tacky glue ή Heavy body gel
Κλασσική Relief πάστα
Σπάτουλα
Γουρουνοπίνελο
Ακρυλικό χρώμα Oxcide Yellow
Υβριδικό χρώμα Cardboard
Υβριδικό Laggon Blue
Υγρό κερί Πράσινο
Υγρή Πατίνα
Dimensional mosaic gel
Patina Set – Rust Effect
Πατίνα Κεριού Fire Gold
Βερνίκι σε Σπρεύ

Καλή σας επιτυχία!

Με αγάπη Ολυμπία Μαυρίδου